top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Tv-interview

Als u op zoek bent naar antwoorden met betrekking tot een van onze diensten of verzekeringen,

kijk dan of we uw vraag hieronder hebben beantwoord.

Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact met ons op en dan doen we ons best om u te helpen.

  • Wat is een FAQ-onderdeel?
    Als u op zoek bent naar antwoorden met betrekking tot een van onze diensten of verzekeringspakketten, kijk dan of we uw vraag hieronder hebben beantwoord. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact met ons op en dan doen we ons best om u te helpen.
  • Waarom zijn FAQ's belangrijk?
    Met FAQ's help je websitebezoekers snel antwoorden te vinden op veelgestelde vragen over je bedrijf en zorg je ervoor dat ze eenvoudiger kunnen navigeren.
  • Waar kan ik mijn FAQ's toevoegen?
    FAQ's kunnen aan elke pagina op je website of je Wix mobile app worden toegevoegd, zodat deze op elk gewenst moment te bekijken zijn.
  • Dient u steeds de groene kaart of het verzekeringsbewijs van de autoverzekering op zak te hebben ?
    Als bewijs van dekking dient u steeds het geldig wit (voorheen groen) verzekeringsbewijs kunnen voorleggen. Vanaf 1 juli 2020 moet je de verzekeringskaart niet per se meer als papieren document in je auto hebben. Je mag je verzekeringskaart ook opslaan op je smartphone en zo tonen bij controle. In sommige landen is een geprinte groene kaart verplicht.
  • Moet ik een verzekering afsluiten voor mijn elektrische fiets ?
    Steeds meer mensen schaffen een elektrische fiets aan. Bij de aankoop ervan worden vaak een aantal zaken over het hoofd gezien, zoals een verzekering. Je bent als fietser verzekerd voor je aansprakelijkheid naar derden toe in de familiale verzekering zolang je met trapondersteuning tot 45km/u rijdt, van zodra je autonoom deze snelheid kan behalen is een BA-fiets verplicht en moet je ook een groene kaart kunnen voorleggen.
  • Waarom een hospitalisatieverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij in plaats van bij een ziekenfonds?
    De verschillen tussen de hospitalisatieverzekering afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij en een ziekenfonds zijn te herleiden tot drie punten: Premie De premie van ziekenfondsen is meestal interessant, maar de dekking ook beperkter. Bovendien stijgt de premie naarmate u ouder wordt. Hoewel dat laatste ook bij verzekeringsmaatschappijen vaak het geval, is, zijn er ook een aantal verzekeraars die uw premie vastleggen op het moment dat u de hospitalisatieverzekering afsluit, op basis van uw leeftijd en gezondheidstoestand. Daarna verandert het bedrag dat u betaalt niet meer, tenzij bij gewettigde indexering. Vergoeding per kamertype In tegenstelling tot verzekeringsmaatschappijen verlenen ziekenfondsen meestal enkel een volledige terugbetaling van kamer- en ereloonsupplementen bij een opname in een tweepersoonskamer of een gemeenschappelijke kamer. Kiest u voor een eenpersoonskamer, dan is de tussenkomst bij de ziekenfondsen geplafonneerd en moet u dus zelf een deel van deze extra kosten dragen. Omvang van de dekking De dekkingen van hospitalisatieverzekeringen van ziekenfondsen zijn ook beperkter qua omvang, met name bij: - Zware ziekten - Implantaten en protheses - Verblijf bij een bevalling
bottom of page